KAAÅS TRIO & MARI PALO

18.03.2023

KAAÅS Trio esittää kamarimusiikkia sopraano Mari Palon kanssa Oulun Musiikkijuhlilla 18.3.2023 klo 19:00 Tulindbergin salissa.

Vuonna 2011 perustettu KAAÅS on kolmen aloitekykyisen muusikon pianotrio. Trioon kuuluu viulisti Annemarie Åström, sellisti Ulla Lampela sekä pianisti Tiina Karakorpi.

KAAÅS-trion toiminta heijastaa jäsentensä kiinnostuksen kohteita ja kolmikko on yhdessä voinut ennakkoluulottomasti suunnitella toimintaansa. He ovat mm. tehneet Helvi Leiviskän pianotrion ensilevytyksen, tilanneet Matthew Whitallilta pianotrion ja opiskelleet improvisaatiota Matthew Barleyn kanssa.

KAAÅS-trion soittavat ovat onnellisia saadessaan palata Clara Schumannin hienon pianotrion pariin. Säveltäessään pianotrioa 27-vuotias Clara oli raskaita elämänvaiheita juuri läpikäynyt neljän lapsen äiti.

Bostonissa vaikuttaneen pianisti-säveltäjä Amy Beachin myöhäisromanttinen, intohimoinen ja omaleimainensävelkieli on turhaan jäänyt vähälle huomiolle konserttiohjelmissa. KAAÅS-trion soittajat ovat innoissaan saadessaan esittää Oulussa Beachin kaksi laulua op. 100 sopraano Mari Palon kanssa.

KAAÅS-trion nimi kuvaa heidän elämäntilanteitaan perustamisvuonna. Kaikilla oli pieniä lapsia kotonaan ja triolle oli merkittävää yhdessä musisoiden hahmottaa elämän kaoottisuutta.