Nimeni on Annemarie Åström ja olen freelance-viulisti Suomesta.

Olen monipuolinen viulisti. Työskentelen aktiivisesti kamari- ja orkesterimuusikkona, solistina ja opettajana.

Innostuin viulunsoitosta 3-vuotiaana nähtyäni televisiosta ohjelman Viuluviikarit ihmeamaassa. Muistan kuinka ihailin pieniä viulisteja ja ajattelin, että jos minäkin soitan viulua, niin sininen karhu tulisi ja antaisi minulle karkkia, aivan kuten viulujen ihmeellisessä satumaailmassa. Niitä aikoja on hauska muistella, varsinkin kun nykyään monet Viuluviikarien viulistit ovat hyviä ystäviäni.

Tällä hetkellä työskentelen aktiivisesti monipuolisena viulistina eri kamarimusiikkiryhmissä, Wegelius Kamarijousten taiteellisena johtajana, muusikkona eri orkestereissa ja opetustehtävissä. Olin vakituisessa tehtävässä Helsingborgin sinfoniaorkesterissa konserttimestarina muutaman vuoden ajan. Vaikka tämä oli antoisaa aikaa, kaikesta huolimatta tunnen, että freelancerina oleminen sopii minulle parhaiten. Se vapauttaa luovuuttani ja antaa minulle enemmän mahdollisuuksia ilmaista itseäni.

Olen erityisen kiinnostunut yhdistämään eri taiteen muotoja yhteen. Työskentely näyttelijöiden, kirjailijoiden ja esimerkiksi tanssijoiden kanssa antaa minulle paljon iloa ja inspiraatiota!

Kun en soita viulua, vietän perheeni kanssa aikaa Kirkkonummella punaisessa puutalossa luonnon rauhassa.

Kamarimusiikkiryhmät

WKS - Wegelius kamarijouset

WKS on kunnianhimoinen orkesteri, joka esittää korkealla tasolla sekä suomalaista että pohjoismaista kamariorkesterimusiikkia.

Orkesteri tekee mielellään taiteen rajoja ylittävää yhteistyötä ja nuoret muusikot haastetaan esiintymään sekä solistina että yhdessä ammattimuusikoiden kanssa orkesterin riveissä.

Lue lisää

KIC/K Ensemble

Ensemble KIC/K perustettiin vuonna 2015 elvyttämään kamarimusiikkitoimintaa Kirkkonummella. Ensemblen missiona on rikastuttaa paikallista konserttikulttuuria ja tuoda entistä monipuolisempia konserttielämyksiä kunnan asukkaiden ulottuville.

Lue lisää

KAAÅS Trio

KAAÅS -trio soitti debyyttikonserttinsa Nurmijärven musiikkipäivillä keväällä 2011. Pianisti Tiina Karakorpi ja viulisti Annemarie Åström olivat soittaneet duoa yhdessä jo noin kaksikymmentä vuotta. Heille syntyi ajatus pyytää mukaan samanhenkistä, eläytyvää ja herkkää muusikkoa - sellisti Ulla Lampela tuntui luontevalta valinnalta. Trion jäseniä yhdistää lisäksi omat pienet lapset ja heidän ympärillään onkin ainainen pieni, positiivinen kaaos. Luovuus syntyy kaaoksesta!

Lue lisää